Houtrot, hoe herken je het?

De naam zegt het al, houtrot is ziek rottend hout. Het ontstaat doordat hout lange tijd erg vochtig is. Een vochtpercentage van 20% is nodig om het hout te laten rotten. Veelal zie je dus houtrot waar water lange tijd het hout nat heeft gehouden. Houtrot maakt het hout zacht. Als je met een schroevendraaier heel gemakkelijk het hout in kunt steken, heb je last van houtrot.

Hoe behandel je houtrot?

Als je houtrot tegen komt, is het noodzakelijk om al het zachte hout zo ver mogelijk te verwijderen. Hout dat eenmaal aangetast is met houtrot moet vervangen worden. Dat hoeft niet direct met een nieuw stuk hout, zolang het gat maar niet te groot is. Onze experts met jaren lange ervaring weten heel snel of een goed houtrot stoppend middel in combinatie met een vuller voldoende is, of dat ze een stuk hout moeten vervangen door een echte ervaren vak timmerman van ons.

houtrot laten repareren leiden

Polyester reparatie

Schade aan een polyester deel kan de nodige kopzorgen opleveren. ons bedrijf zet zich daarom in om elke beschadiging – groot of klein – doeltreffend, langdurig en op basis van duidelijke afspraken te repareren.  Polyester reparatie is een van onze specialiteiten. Ons team van specialisten zorgt dat de opgelopen schade – voor zover mogelijk – onzichtbaar wordt verholpen. Om dit te realiseren, gebruiken wij de originele materialen die ook gebruikt zijn voor de bouw van het product.

houtrot reparatie